Sayılarla Kısırlık
Tüm dünyada kısırlıkla alakalı reeller ve sayılar şöyle:Kısırlık olaylarının yüzde 40ı erkeklerle, yüzde 40ı kadınlarla alakalı bir meseleyken, olayların yüzde 20si ortak mesele olarak ortaya çıkıyor.
Kısırlık, kadınların yaşıyla beraber ve menapoz yarıyılına yanaştıkça çoğalıyor. Kadınların en doğurgan yarıyılları, 20-25 yaş arası.
Kadınlarda kısırlıkta hormonal bozukluklar, fallop tüplerinin tıkanması ya da hasar görmesi ortak sorunlar.
Erkeklerdeki kısırlıkta da sperm rakamının azlığı ve hareketliliği büyük problem olarak ortaya çıkıyor.
Kadınlar, 1 milyondan fazla yumurtayla doğuyor ve ilerleyen yaşla beraber bu sayı eksiliyor. Erkeklerse her gün sperm üretiyor.
20 yaşlarında kumpaslı İlişki yapan basmakalıp bir çiftin, aylık hamilelik talihi dörtte bir oranında.
Kısırlık, bir senelik kumpaslı ilişki sonunda hamileliğin oluşmaması biçiminde tanımlanıyor.
Dünyanın ilk tüp bebeği olan Louise Brown 24 sene evvel doğmuştu. Brownın dünyaya gelmesinden bu yana 1 milyondan fazla çocuğun doğumu için destekçi faize teknolojisinden ARKASI faydalanıldı. Bu teknik destekçi rehabilitasyon, daha çok Avrupa ülkelerinde yapıldı.
ARKASI rehabilitasyon usullerine müracaat eten kadınlar, daha çok 30-39 yaşları arasında. Bu rehabilitasyona en çok müracaat etilen ülkeler sıralamasında Danimarka ilk sıraya yerleşirken, ARKASI rehabilitasyonuyla en çok doğum Fransa ve İngilterede gerçekleşiyor.
63 yaşlarındaki İtalyan Rosanna Della Corte ile Amerikalı Arceli Keh, en yaşlı doğum yapan kadınlar olarak 2001de Guinnes rekorlar kitabına girdiler. Her iki kadın da Lolita kadınlardan alınan yumurtaların yerleştirilmesiyle doğurmayı muvaffak oldu.
540 toplam, 1 bugün