Erken boşalma

Cinsel hayatın başlangıcında erkeklerin çoğunda cinsel ilişki sırasında erken boşal­ma olur ve bu bilme sürecinin natürel bir düzeyi sayılabilir. Cinsel­liği çok yoğun yaşadıkları ve kolay­ca …

Cinsel hayatın başlangıcında erkeklerin çoğunda cinsel ilişki sırasında erken boşal­ma olur ve bu bilme sürecinin natürel bir düzeyi sayılabilir. Cinsel­liği çok yoğun yaşadıkları ve kolay­ca uyarıldıkları için, orgazmı ertele­yerek kadın dostlarının da orgaz­ma yanaşmasını bekleyemezler.

Tecrübe kazandıkça çiftlerin ço­ğu eşlerin ikisi için de doyurucu bir sevişme stili bulur; bunun yolu ön sevişmeyi kadın yeterince uyarılana kadar uzatıp penisin vajinaya girişi­ni ertelemek olabileceği gibi, erke­ğin sık sık mastürbasyon yaparak cinsel güdüsünü yatıştırması da ola­öğrenir.

Yaş ilerledikçe bazı erkekler or­gazmı giderek daha kolay teftiş altına alabildiklerini fark eder. Ama bazı erkekler kendilerinin ve eşleri­nin istediğinden daha erken boşal­maya devam eder. Gerçekten de penis henüz vajinaya girmeden yada girer girmez orgazma erişirler. Cinsel birleşme uzayamaz, bu da eş­ler arasındaki yakınlığa hasar verebi­lir ve ilişkiyi riske sokabilir. Er­kek kötümserleşir, özgüvenini yitirir, bu da bazen sertleşme galibiyetsizliği ya da cinsel istek kaybı gibi başka bazı cinsel meselelere neden olur. Bu durumdan kadın da hasar görür, is­tenmediği ve hoşlanılmadığı duygusu­na kapılır.

Erken boşalma “penis vajinaya girmeden, girerken ya da girer gir­mez pek az cinsel uyarılmayla iste­meden boşalmanın aralıksız bir biçim­de devam etmesi” olarak belirlene­öğrenir.

Cinsel meseleler arasında en yay­gın olanının bu olduğu söylenir. Çe­şitli araştırmalar erkeklerin üçte biri­nin orgazmı kumpaslı olarak teftiş altında yakalamakta eforluk sürüklediğini gösteriyor. İlişki terapisi için başvu­ran erkeklerin yüzde 60′ında bu so­run vardır.

Öbür bazı araştırmalar da erkek­lerin takribî %4′şöhretin vajinaya gir­dikten sonra takribî bir dakika için­de, %75′inin ise iki dakika içinde or­gazm olduğunu gösteriyor.

Erken boşalma - Cinsel sağlık - Sağlık BilgisiGüncel Sağlık Haberleri
Profesyonel Amp Hizmetleri Skype: live:.cid.ad0b1c84c064c583