Erkekte cinsel birleşme sırasında ağrı

Erkekte cinsel birleşme sırasında du­yulan ağrının hemen her zaman fi­ziksel bir sebebi vardır; psikolojik meseleler ağrı yerine sertleşme efor­lüğüne yol açar. Ağrının yaygın ne­denleri şunlardır. Yaralar Sert …

Erkekte cinsel birleşme sırasında du­yulan ağrının hemen her zaman fi­ziksel bir sebebi vardır; psikolojik meseleler ağrı yerine sertleşme efor­lüğüne yol açar. Ağrının yaygın ne­denleri şunlardır.

Yaralar
Sert ya da uzun süreli cinsel birleş­me penis başında ya da sünnet ten­sinde ufak yaralara neden olur. En­feksiyon bunların iltihaplanmasına ve ağrı yapmasına yol açar.

Sünnet teni darlığı
Sünnet olmamış erkekler bazen sün­net tenini geriye sürüklemekte zorlanır ve sertleşmeyle bu alan dar kazanç ve ağrı verir. Sünnet teninin arkasın­daki alanın pakliği de güç olabilir ve bunun neticesinde büyüyen bir en­feksiyon ağrıyı daha da artırır. Bu so­run sık sık yaşanıyorsa sünnet düşü­nülmelidir.

Sünnet teni darlığına bağlı sey­rek görülen bir karmaşıklık da parafimozistir; bu gidişatta erkek sertleşmeden sonra sünnet tenini ge­riye çekemez. Sünnet teni dar bir bant gibi penisi sararak şişmeye ve ağrıya neden olur. Bu gidişatta der­hal bir acil servise müracaat etilmelidir; önemsememe edilirse bu gidişat kalıcı hasa­ra yol açabilir.

Enfeksiyonlar ve ten tepkinleri
Herpes enfeksiyonu penis üzerinde ağrılı, kaşıntılı kabarcıklara neden olur; birkaç gün sonra bu kabarcıklar patlar ve kabuk bağlar. Genital siğil­ler ten üzerindeki ufak karnaba­harlara eş.

Özellikle eşlerinde mantar olan erkeklerde de zaman zaman mantar kandida büyüyebilir ve penis başın­da tahriş, kızartı, bazen de şişmeye neden olur. Sünnet teninin altında kalın beyaz bir akıntı bir araya gelebilir.

Belsoğukluğu ve faktörü tanımla­nemeyen non-spesifik üretrit idrar yolunda yanma ve akıntıya yol açtı­ğı gibi idrar yaparken ve boşalma sı­rasında ağrıya da neden olur. Bu en­feksiyonlardan birini işkillenilir­sa, sağlık kurumuna ya da ürologa başvu­rularak bütün bir hakimiyetten geçilme­lidir.

Bazı erkeklerde sıradan prezer­vatiflerde kullanılan lastiğe ya da kayganlaştırıcıya karşı alerji vardır. Günümüzde büyük işletmeler hipoalerjik kondomlar da üretiyor. Ay­rıca masaj yağı, banyo köpüğü, duş jeli ya da sabun da ten tepkinle­rına neden olabilir.

Seyrek tesadüfülen nedenler
Sertleşince penisin bükülmesine ne­den olan doğumsal bozukluklar da ağrıya neden olabilir. Peyronie has­talığı ismi verilen bir gidişatta peni­sin gövdesi süresince bağ dokusu gelişmiştir ve asimetrik ağrılı sert­leşmeye yol açmaktadır. Bu mesele birkaç ayda ya da birkaç senede kendi­liğinden düzelebilir, ama cinsel bir­leşme olası değilse destek is­tenmelidir. Bazı erkeklerde mesele operasyonla çözülür. Her gidişatta ürologun görüşünü almakta fayda olabilir.

Bazı erkeklerde boşalma sonra­sında penis başında öylesine yoğun bir duyarlılaşma büyür ki erkek bo­şalmaktan korkar. Bazı Lolita erkek­lerde de torbaların kasılmasını sağ­layan kremaster adaleyi fazla çalışır ve cinsel ilişki sırasında spazm stilinde ağrıya neden olabilir. Boşalmadan uzun vakit uyarılmış kalma da kasık­larda zonklayıcı ağrı yapabilir.

Priapizm penisteki sertleşmenin saatlerce geçmemesi ve ağrıya ne­den olmasıdır. Kalıcı zarar gelişebi­leceği için, şipşak acil servise başvu­rulmalıdır.

Erkekte cinsel birleşme sırasında ağrı - Cinsel sağlık - Sağlık BilgisiGüncel Sağlık Haberleri
Profesyonel Amp Hizmetleri Skype: live:.cid.ad0b1c84c064c583